Gruppeleder Annelin Tangen Mjølne og ordfører Stanley Wirak tester lekeområdet på en skole.

Høstnytt fra gruppeleder

Oppdatering fra kommunestyregruppen

Sommeren i år har vært preget av COVID19 og norgesferie for de fleste. Da var det godt at parken på Ruten kunne tas i bruk. Ordfører Stanley Wirak åpnet parken 3. juli. Det har ikke bare vært rett fram for å få parken realisert, og jeg vil hevde at hadde det ikke vært for vår ordfører og et sterkt Ap i Sandnes, ville det fortsatt vært asfalt på Ruten i dag. Parken på Ruten har fått en fantastisk mottagelse og det enorme besøket viser at satsingen har vært riktig. Spesielt populært har skateparken, lekeparken og vannfontene vært. Dette er et godt eksempel på byutviklingstiltak som også bidrar til å utjevne sosiale forskjeller.

Like før sommerferien behandlet kommunestyregruppen søknad om midler til «Ut i Sandnes». Dette er en kampanje for å promotere de klassiske og familievennlige opplevelsene som Sandnes allerede har, og for å utvikle nye. Kronengruppen melder om en bedre sommer enn forventet og takket politikerne for sitt bidrag til det. Bli inspirert og ta i bruk kommunen med å gå inn på www.uti-sandnes.no eller sjekk uti-sandnes.no på facebook. 

Bygging og rehabilitering av skoler i Sandnes har aldri vært så stor satsing som nå. Ordfører Stanley Wirak har foretatt åpninger på løpende bånd til skolestart. Først ut var Bogafjell ungdomsskole med sine 5500 kvadratmeter, 18 klasserom og en rekke spesialrom til 262 millioner kroner. Rett etter ble Skeiane ungdomsskole feiret som totalrenovert skole med plass til 588 elever til 270 millioner kroner. 

Det blir en krevende politisk høst. Kommuneøkonomien er under sterkt press. Oljenedtur og koronakrise har ikke gjort det bedre. Kommune-Norge sliter med en regjering som ikke kompenserer kommunene for inntektstap og merutgifter på grunn av COVID19. Sandnes kommune må gjennom nye omstillinger og store kutt, kanskje heile 300 millioner kroner. Andre utfordringer er E39 Ålgård-Hove, der Sandnes Ap anser lang tunnel som den beste, men at det vil bli krevende å få finansiert trasé med lang tunnel.

Vi skal komme oss gjennom denne krisen ved å fortsette arbeidet med å rigge kommunen med langsiktige satsinger. Vi vil ha nye arbeidsplasser, gode tjenester og tilbud til våre innbyggere, og en effektiv drift av kommunen gjennom digitalisering, næringsutvikling og byutviklingstiltak. Vi skal vinne valget i 2021 og sikre kommuneøkonomien, her kan AP gjøre en mye bedre jobb enn dagens regjering.

GruppelederAnnelin Tangen Mjølne