Anne Gravdal

Høstnytt fra utvalg for helse- og sosialtjenester

Vår gruppe i Utvalg for helse- og sosialtjenester består av Anne Gravdal, fraksjonsleder, Kariann Dahle, Diyar Yassar og Anders S Løvik. 

Vi er godt i gang med å fylle målene for Sandnes arbeiderparti sitt partiprogram denne perioden. Spesielt vil jeg framheve innsatsen for å få til full sykehjemsdekning. Her har vi nådd målet vårt, med maksimalt fem personer som venter i noen tidsperioder. 

Styrkingen av kompetanseutviklingen i helse og velferd er godt i gang. Et pilotprosjekt for 100-prosents stillinger er pågår, og det blir spennende å se hvordan dette blir. 

Det bygges flere boliger til funksjonshemmede. I dag er det 26 på venteliste, mot 33 tidligere, det er gledelig å se at tallet går ned.

Folkehelse er noe av det viktigste vi gjør, styrking av forebyggende arbeid for innbyggernes fysiske og psykiske helse er i full gang gjennom. De som bidrar til at dette blir enda bedre er blant andre Frisklivssentralen, de som jobber med hverdagsrehabilitering, klinisk ernæringsfysiolog, hukommelsesteam, demenskoordinator, rask psykisk helsehjelp. Velferdsteknologi i omsorgstjenesten er i stadig utvikling, og gir oss nye muligheter. 

En utfordring er å finne passende botilbud til personer med rus og psykiatriutfordringer.

AP har hatt god påvirkningskraft i behandling av sakene i UHS, sammen med vår kommunestyregruppe. 

Koronapandemien, svikt i oljenæringen og svikt i skatteinntektene krever at vi må spare, mer enn vi i utgangspunktet så i økonomiplanen. Det betyr at vi kan måtte endre i prioriteringene av tiltakene vi har i programmet vårt. 

Anne Gravdal, fraksjonsleder for Utvalg for helse- og sosialtjenester