Leserinnlegg: Bruk stemmeretten, unge - det trengs!

Anna Tangen

Anna Tangen

Av
Anna Tangen - Ungdomskandidaten

Å stemme for første gang er ikke bare bare. Det er en jungel av partier, vedtak og politikk, og det er ikke alt man trenger å engasjere seg for, - men alle brenner for noe. 

Før valget i 2015 skrev jeg et leserinnlegg og oppfordret alle over 18 år til å stemme, for det er ikke alle som har den muligheten - og jeg var en av dem. 

Siden den gang har fire år gått, og nå har jeg ikke bare privilegiet til å stemme, men jeg stiller også til valg for første gang. 

Mange av dere der ute er nok også i samme båt og kan stemme for første gang, - bruk den muligheten! Det er utrolig viktig at unge sier ifra og kommer med både innspill og krav, for man kan så absolutt gjøre en forskjell. En av de største forskjellene man kan gjøre, er nettopp det å bruke stemmeretten, og det er ikke bare forbeholdt hvite menn som pusher 50. 

Å stemme for første gang er ikke bare bare. Det er en jungel av partier, vedtak og politikk, og det er ikke alt man trenger å engasjere seg for, - men alle brenner for noe. Jeg stiller til valg og meg selv til disposisjon for alle i Sandnes kommune, men kanskje litt ekstra for dere unge. Jeg vil høre hva dere er opptatt av og nettopp hva dere brenner for. Hva dere mener vi må gjøre for å gjøre verdens beste by enda bedre. Det er så viktig å vite hva dere mener, både for å få et perspektiv på saker, men også fordi i Sandnes er rundt 27 prosent av befolkningen under 20 år, ifølge Statistisk sentralbyrå. Det gjør vår kommune til en av de med høyest prosent av unge i landet. 

Som ung er det ikke alltid like lett å bli forstått eller blitt tatt seriøst. Man er kanskje opptatt av noe annet enn foreldregenerasjonen. Og man kan oppleve hersketeknikker, som å bli ledd av eller få et klapp på skulderen og at noen sier til deg at «du kommer til å forstå det når du blir eldre». 

Men det er ikke slik jeg ønsker at det skal være, verken rundt middagsbordet eller i bystyresalen. Glem aldri at vår stemme teller minst like mye som alle andres, for vi er fremtiden - og sammen kan vi skape en endring. 

Så husk å bruke stemmen din 9. september, og stem på Arbeiderpartiet!

Anna Tangen

Anna Tangen (Foto: Rune Helliesen)